clanak False

50. obljetnica prijateljstva između Sankt Peterburga i Zagreba

23.03.2018.
Na poziv guvernera Sankt Peterburga Geortya Poltavchenka, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić, u ime gradonačelnika Milana Bandića, posjetila je Sankt Peterburg u povodu obilježavanja 50. obljetnice prijateljstva između dva grada.
 

U okviru boravka, od 20. do 23. ožujka, zamjenica Olivera Majić je, zajedno s odabranim počasnim gostima državnim tajnikom G. A. Rapotom, zamjenikom gradonačelnika Grada Osh S. M. Zulimovom i zamjenikom guvernera regije Arkhangels V. Ikonnikovom, te guvernerom Sankt Peterburga Georgijom Poltavchenkom otvorila konferenciju XII. Sankt Peterburški Parnerijat malog i srednjeg poduzetništva. Svečano otvorenje završilo je potpisivanjem nogometne lopte od strane počasnih govornika, a u povodu održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Ruskoj Federaciji.
 
Najveću pozornost na peterburškom forumu privukle su teme: Ženska perspektiva u odnosu na međunarodnu suradnju: nove mogućnosti za gospodarski rast, Made in Sankt Peterburg  kako brendiranjem biti prepoznati u inozemstvu i rasprava ruskih i finskih stručnjaka na području gospodarenja otpadom s predstavnicima relevantnih saveznih i regionalnih vlasti Ruske Federacije.
 
Nakon svečanog otvorenja, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika prisustvovala je i sastanku s predstavnicima Udruženja za razvoj gospodarske podrške Sankt Peterburškog unutar-regionalnog informacijskog i poslovnog centra te prezentaciji Grada Osh.
 
U okviru boravka, a na poziv peterburških kolega, zamjenica Majić posjetila je sjedište guvernerskog ureda Smolny, gdje se sastala s prvim zamjenikom predsjednika Odbora za vanjske odnose S. L. Markovim, voditeljicom Odjela za razvoj potrošačkog tržišta Sankt Peterburga E. Podgornay i voditeljicom Odjela za međunarodnu suradnju O. V. Nesterovom.
 

Gradske vijesti - 2018.