clanak False

7. ciklus Dijaloga EU-a s mladima

06.09.2019.
Danas se u Kući Europe, u sklopu 7. ciklusa Dijaloga EU-a s mladima, održava manifestacija Kap u europskom moru mogućnosti kojoj je, među ostalima, prisustvovala i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević.

Nakon čestitki koje je uputila organizatorima, zamjenica Pavičić Vukičević je istaknula da je  tijekom proteklog desetljeća ojačala svijest o važnosti uključivanja mladih u procese informiranja i odlučivanja. Nadam se da će ova konferencija podići razinu svijesti o važnosti europskih politika za budući život na ovim prostorima te da će pokazati koliko je važno uključivati mlade u procese donošenja odluka te da više participiraju na izborima, u civilnome sektoru i javnim politikama, rekla je.
Zamjenica je također dodala da nijedna tema o kojoj se razgovara na razini Europske unije, nacionalnih zajednica i lokalne samouprave nije izvan okvira interesa mladih te da zato mladima treba dati priliku da sami iznose svoja mišljenja o vidovima suradnje i dijaloga s EU. Posebno me veseli tema ruralnog razvoja budući da u Zagrebu osjećamo problem „slijevanja“ stanovništva Republike Hrvatske u glavni grad. Depopulacija Slavonije, Like i ostalih područja otvarat će mnoge probleme jer tamo gdje već danas nema zadovoljavajuće društvene i komunalne infrastrukture vjerojatan je daljnji odlazak mladih ljudi i cijelih obitelji te daljnje opadanje u kvaliteti te iste infrastrukture, napomenula je i zaključila da se samo uvažavanjem, suradnjom i razgovorom mogu napraviti pozitivni pomaci u društvu.

Drago  mi je da smo se okupili s istim ciljem da suradnjom i sugestijama doprinesemo poboljšanju situacije mladih u RH i EU. Svaka naša vizija i različiti pogled na život potrebni su zajednici, stoga molim sve donositelje odluka koji su danas s nama da uzimaju u obzir naše želje i prijedloge te da nam pomognu da se naš glas čuje, zaključila je Tanja Herceg, predsjednica Savjeta mladih Vlade Republike Hrvatske i članica Nacionalne radne skupineDijaloga EU-a s mladima.

Osim zamjenice Pavičić Vukičević i predsjednice Tanje Herceg, prisutnima su se obratili organizatori manifestacije, predsjednica Udruge Zamisli i članica Nacionalne radne skupine Dijaloga EU-a s mladima Svjetlana Marijon te zamjenica predsjednika Savjeta mladih Grada Zagreba Gloria Gudelj.
 

Gradske vijesti - 2019.