clanak False

77. obljetnica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

06.06.2023.
Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća i obilježavanju 77. obljetnice Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prisustvovao je danas zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

„PMF je jedna od najboljih znanstveno-istraživačkih i obrazovnih institucija u Republici Hrvatskoj“, rekao je gradonačelnik Tomašević, dodavši kako tome u prilog govori i to da je, od 164 stipendije za izvrsnost koje je Grad Zagreb podijelio u ovoj akademskoj godini, 20 % otišlo u ruke studenata PMF-a. Osim toga, naglasio je kako kvalitetu znanstveno-istraživačkog rada ovog fakulteta podržava i podatak kako 40 % prihoda PMF ne ostvaruje iz proračuna.

„Grad Zagreb je pokrenuo i stipendije za deficitarna zanimanja, sve više se ulaže u stipendiranje studenata po različitim kriterijima, a stalno povećavamo i broj stipendija za izvrsnost“, istaknuo je te čestitao svim profesorima i studentima njihov dan. 

Na svečanoj sjednici, pod geslom „mijenjajmo društvo znanjem“, uručene su pohvalnice najboljim studentima i zahvalnice umirovljenim nastavnicima te Godišnje nagrade mladim znanstvenicima i zaslužnim zaposlenicima PMF-a. 
 

Gradske vijesti