clanak False

9. Zagrebačka biciklijada starta u subotu

21.05.2019.
Zagrebačka biciklijada se održava 9. put zaredom, a starta u subotu, 25. svibnja, u 11:00 sati s Trga bana Josipa Jelačića, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u zgradi Gradske uprave.

Na konferenciji je osim organizatora koje je predvodio predsjednik KUD-a Prepuštovec sudjelovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Nakon što je organizatorima zahvalio, gradonačelnik Bandić je rekao da će i ove godine biciklijadu odvoziti sve do Prepuštovca. Pozivam sve sugrađane da nam se priključe te da se odazovu u što većem broju. Ovakvim priredbama ne promičemo samo zdrav način života nego i svijest o važnosti  bicikaliranja za promet. Nadam se da će po broju biciklista Zagreb za nekoliko godina biti na razini Amsterdama i Kopenhagena, istaknuo je i potom napomenuo da je Grad za sudionike pripremio  5 nagradnih bicikala.

Već se 9 godina nalazimo kako bismo najavili Zagrebačku biciklijadu koju i ove godine  organizira KUD Prepuštovec, a uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i njegova gradonačelnika koji je gotovo svaku utrku predvodio i odvozio, rekao je predsjednik Lipar. Također je  istaknuo da će se biciklisti okupiti na istočnoj strani Trga bana Josipa Jelačića otkuda će u 11:00 sati startati prema 20 km udaljenu Prepuštovcu.

Biciklijada nema natjecateljski već relaksirajuće-rekreacijski karakter pa je prikladna za sve uzraste. Očekujemo da će na cilj biciklisti stići za nešto više od sat vremena, naglasio je predsjednik Lipar te je napomenuo da ih u Prepuštovcu očekuju različite društveno-natjecateljske igre s vrijednim nagradama. Povratak u Zagreb je planiran za 18:00 sati, dodao je te je  pozvao gradonačelnika da i ove godine povede biciklijadu.
 
 
 
 
 
 

Gradske vijesti - 2019.