clanak False

Akcije - Cijepljenjem protiv HPV-a / Kretanjem do zdravlja

U povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, 7. travnja, Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje najavio je, na konferenciji za novinare, početak dviju preventivno – edukativnih akcija: Cijepljenjem protiv HPV-a i Kretanjem do zdravlja.
07.04.2008.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, 7. travnja, Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje najavio je, na konferenciji za novinare, početak dviju preventivno-edukativnih akcija: Cijepljenjem protiv HPV-a i Kretanjem do zdravlja.

Prevencija raka vrata maternice, cijepljenjem protiv HPV infekcije četverovalentnim Gardasil cjepivom, akcija je što će se provesti u organizaciji Ureda i Zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba, a koja je namijenjena učenicama sedmih razreda osnovnih škola iz obitelji slabijega imovinskog statusa i obitelji branitelja. Uz pristanak roditelja, djevojčice će se moći besplatno cijepiti u Službi za školsku i sveučilišnu medicinu, Mirogojska 16.

Akcija, pak, Kretanjem do zdravlja počinje 12. travnja i održavat će se, svake subote, od 9 do 11 sati, na stazama sportskih centara Jarun, Bundek, u Parku Maksimir i na Tuškancu, u organizaciji Ureda i Zagrebačkog saveza sportske rekreacije.


Gradske vijesti