clanak False

Dan Grada Zagreba - događanja

29.05.2018.
U okviru obilježavanja Dana grada Zagreba, 30. svibnja, u 19,00 sati u Zagrebačkoj Katedrali održat će se Sveta misa. Euharistiju će predvoditi talijanski kardinal Angelo Bagnasco, nadbiskup Genove, skupa sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem nakon koje slijedi tradicionalna procesija sa Zavjetnom slikom Majke Božje od Kamenitih vrata preko Trga bana Josipa Jelačića, Radićevom ulicom do Kamenitih vrata.

Na sam Dana grada Zagreba - u četvrtak, 31. svibnja, u Staroj gradskoj vijećnici, održat će se svečana sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba na kojoj će se, već tradicionalno, uručiti Nagrade grada Zagreba zaslužnim pojedincima i ustanovama . U okviru svečanosti, glumici Mirjani Bohanec Vidović bit će uručena Nagrada Zagrepčanka godine.
  
Na svoj rođendan, Grad Zagreb će, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, građanima i posjetiteljima darovati kružne vožnje turističkim autobusom ZET-a. Svi zainteresirani će moći izabrati vožnju na Crvenoj ili Zelenoj liniji.
Besplatne karte za kružne vožnje turističkim „cabrio“ autobusom moći će se preuzeti u TIC-u na Trgu bana Josipa Jelačića, a polasci su iz Bakačeve ulice. Broj karata je ograničen kapacitetom turističkog autobusa i iste su dostupne za preuzimanje od srijede, 30. svibnja 2018., od 9:00 sati pa do podjele ukupne količine raspoloživih karata.
 
Također, u povodu obilježavanja Dana Grada, Turistička zajednica grada Zagreba, u suradnji s partnerima, daruje svim sugrađanima i posjetiteljima besplatne razglede grada.

Svoju sezonu počinje i interaktivni razgled Tajne Griča. Za vikend kreću i brojna druga događanja kao što su: Ljeto u MSU, Zagrebački piknik u Maksimiru, #WeLoveSound, itd. Detaljnije informacije dostupne su na poveznici: http://www.infozagreb.hr/novosti/dan-grada-zagreba-5b06b0f489204

Podsjećamo, na Dan grada Zagreba, održat će se prigodna Smjena straže počasne satnije Kravat pukovnije, a Prljavo kazalište na stadionu u Kranjčevićevoj održat će, u povodu Dana Grada Zagreba, svoj slavljenički koncert. Ulaznice za koncert su rasprodane.

Zbog očekivanih prometnih gužvi mole se svi posjetitelji koncerta da za dolazak maksimalno koriste javni gradski prijevoz jer će bti u tijeku privremena regulacija prometa - 
 u Kranjčevićevoj ulici, od Brozove do Badalićeve, dana 31.05.2018. od 06.00 do 24.00 sata, bit će na snazi privremena zabrana prometa i parkiranja (osim vozila organizatora). Građane molimo za strpljenje i razumijevanje.
 

Gradske vijesti - 2018.