clanak False

Dani Nikole Tesle

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla gradonačelnik Milan Bandić otvorio je manifestaciju Dani Nikole Tesle koja se održava do 26. siječnja.
23.01.2017.
U Tehničkom muzeju Nikola Tesla gradonačelnik Milan Bandić otvorio je manifestaciju Dani Nikole Tesle u okviru koje će se tradicionalno održati i otvorenje natječaja Godišnja nagrada Nikola Tesla – genij za budućnost 2017. u četvrtak, 26. siječnja.

Na svečanosti otvorenja učenici Osnovne škole Zapruđe publici su dočarali segment iz Teslina života – njegov odnos s Edisonom, a pjesnik i glumac Enes Kišević svojim sonetnim vijencem Teslina golubica približio im je Teslinu emotivnu stranu i njegovu ljubav prema poeziji.

Ovogodišnji četverodnevni program, posvećen jednom od najvećih znanstvenika i izumitelja u povijesti tehnološkog razvoja čovječanstva, po prvi puta je osmišljen kao svojevrstan spoj znanosti i umjetnosti.

Ulaz na predavanja u utorak, 24. siječnja i srijedu, 25. siječnja, koja se održavaju u 18,00 sati, u kino dvorani Tehničkog muzeja je besplatan. Besplatne ulaznice se mogu podići od 9,00 do 18,00 sati na blagajni Muzeja, a budući da je broj mjesta ograničen ulaznice se mogu telefonski rezervirati na 4844 050.

Tema predavanja u utorak je Teslin Colorado Springs, a u srijedu Izvor visokofrekventnog napajanja za uvećavajući predajnik.


 

Gradske vijesti - 2017.