clanak False

Delegacija Policijskog prezidija grada Mainza kod gradonačelnika

09.11.2018.
U zgradi Gradske uprave gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se s delegacijom Policijskog prezidija grada Mainza, predvođenom predsjednikom Reinerom Hammom. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Policijske uprave zagrebačke na čelu s načelnikom Markom Rašićem.

Zahvaljujem gradonačelniku što nas je primio. Tijekom današnjeg sastanka smo još jednom razmijenili iskustva u okviru dugogodišnje suradnje Policijske uprave Zagrebačke i Policijskog prezidija grada Mainza koja traje od 2005. godine kada smo potpisali Izjavu o zajedničkoj suradnji, istaknuo je načelnik Rašić. Također je dodao kako policija i Grad Mainz imaju nešto slično našem Vijeću za prevenciju, na čijem čelu je gradonačelnik, te se tako zajedno rješavaju problemi od interesa građana, a na obostrano zadovoljstvo.

Odlazimo u Mainz puni dojmova o funkcioniranju zagrebačke policije koje je na visokom nivou. Posebno mi je drago što naša suradnja sa zagrebačkom policijom nije samo na razini zapovjedništva i što smo od prošle godine uveli razmjenu službenika kako bi stekli dodatna iskustva, rekao je predsjednik Hamm.

Pročelnik Gradskog ureda za hitne situacije Pavle Kalinić podsjetio je kako prijateljstvo između gradova Mainza i Zagreba datira još iz 1967., kada je potpisan ugovor o prijateljskim odnosima. Suradnja postoji na više područja, od kulturne do policijske razine. Suradnju ćemo uskoro proširiti jer smo dogovorili da će dva policajca za vrijeme ljetne turističke sezone  i adventa dolaziti iz Mainza u Zagreb kako bi turistima, ukoliko budu imali kakvih problema, bili na pomoći.

Gradske vijesti - 2018.