clanak False

Dokumentarni film o Zagrebu u režiji slavnoga češkog redatelja

19.10.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u Gradskoj upravi predstavnike Hrvatsko-češkog društva predvođene predsjednikom Marijanom Lipovcem.
Tema sastanka bila je snimanje dokumentarnog filma o Zagrebu, Moj Zagreb, u režiji proslavljenog češkog filmskog i kazališnog redatelja, Oskarovca Jirija Menzela.

Kako je objasnio predsjednik Lipovac, Menzel bi bio u ulozi pripovjedača koji govori o glavnim zagrebačkim znamenitostima, kao i o svojim osobnim vezama i uspomenama na Zagreb. Smatramo da bi priča o Zagrebu ispričana iz vizure jednog od najslavnijih čeških, ali i svjetskih redatelja bila neprocjenjiva reklama za Zagreb ne samo u Češkoj, nego i cijelom svijetu. Gospodin Menzel i sam kaže da mu je Hrvatska druga domovina, on je u svojoj karijeri snimio samo dva dokumentarca, jedan o hrvatskom Jadranu, a drugi o Dubrovniku. Ovaj će mu biti treći. On je djelomično i Zagrepčanin, živio je dvije godine u Zagrebu i ovdje režirao osam kazališnih predstava, rekao je o Menzelu Lipovac.
 
Na kraju je istaknuo kako je zagrebački gradonačelnik sa zadovoljstvom prihvatio pokroviteljstvo nad ovim projektom.
 
Direktorica Turističke zajednica grada Zagreba Martina Bienenfeld naglasila je da su Zagrepčani posebno počašćeni što će proslavljeni redatelj snimati  dokumentarni film o glavnome gradu Hrvatske. Naše more je najpopularnija destinacija za češke turiste dok samo mali postotak njih dolazi u Zagreb. Nadamo se da će naši dragi gosti, potaknuti dokumentarnim filmom u režiji njihovog sunarodnjaka,vidjevši ga u punom sjaju kako se budi u proljeće, u sve većem broju posjećivati Zagreb. Vjerujem da će i oni doživjeti njegove čari kao što ih je doživio i gospodin Menzel.

Gradske vijesti - 2017.