clanak False

Držić u Zagrebačkom kazalištu mladih

06.11.2019.
S namjerom razvijanja kulture scenskog čitanja suvremenih drama, Zagrebačko kazalište mladih u suradnji s Ministarstvom kulture pokrenulo je projekt vezan uz Nagradu za dramsko djelo Marin Držić. To je program u kojem publika prvi put na jednom mjestu ima priliku čuti sve drame nagrađene Držićem za 2018. u formi koncertnog čitanja, u režiji naših mladih redatelja Hrvoja Korbara, Marine Pejnović, Ivana Penovića, Lee Anastazije Fleger i Ivana Planinića te u izvedbi glumaca ZKM-a. Nagrađene drame predstavit će se u ZKM-u tijekom studenoga u obliku malog festivala hrvatske drame.

Prve dvije izvedbe održane su 4. i 5. studenog, a riječ je o  djelu Beatrica Kurbel: PARK, redateljice Lee Anastazije Fleger i drami Ivana Vuković: 55 KVADRATA, redatelja Ivana Planinića.

U srijeda, 6. studenoga 2019. u 19 sati u  dvorani  Polanec publika će moći pogledati izvedbu drame Dorotee Šušak Kako smo preživjeli. Drama Dies Irae već u naslovu daje naslutiti veličinu životne borbe o kojoj autorica progovara. Glavni je lik nastavnica, samohrana majka troje djece koja donosi svoju životnu priču borbe sa Zakonom o stečaju potrošača Republike Hrvatske. Drama u pitanju svojevrsno je ispovjedno-poetska drama o nepoetskoj stvarnosti pojedinca. Pisana gotovo isključivo u monološkoj formi slobodnog stiha, drama otkriva široki dijapazon emocionalne razine rastrganosti osobe između financijske krize, svakodnevnog života i brige za djecu kojoj želi priuštiti sve što i druga djeca imaju.

Glume: Bernard Tomić, Mateo Videk, Anđela Ramljak, Dado Ćosić, Katarina Bistrović Darvaš.
Redatelj: Ivan Penović
Inspicijentica: Milica Sinkauz

Ulaz je slobodan, a raspored za izvedbe možete pronaći na poveznici ovdje

Aktualno