clanak False

Gradonačelnikova poruka u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

03.12.2020.

Dragi sugrađani, drage osobe s invaliditetom,

današnji dan -Međunarodni dan osoba s invaliditetom- posebno obilježavamo s ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom kroz poticanje međusobne suradnje i stvaranje partnerstva među postojećim udruženjima osoba s invaliditetom. Na taj način nastojimo ohrabriti Vaše sudjelovanje u društvu te omogućiti priliku za edukaciju, zaposlenje i što samostalnije življenje.

Svakodnevno ulažemo napore kako bi vi u svom položaju i pravima bili izjednačeni s osobama bez invaliditeta, sve više uklanjamo prepreke u društvu koje sprječavaju vaše puno uključivanje u život naše zajednice na ravnopravnoj osnovi. Danas posebno ističem i želim se usmjeriti na vaše mogućnosti i postignuća te vas ohrabriti za aktivno sudjelovanje u društvu na svim razinama. Stoga, svi zajedno mijenjajmo stavove, učimo se toleranciji, poštivanju različitosti, strpljenju, humanosti, empatičnosti jer jedino na taj način možemo zajedničkim snagama stvoriti obrazovanije i senzibilnije društvo.

Iako prolazimo vrlo teška i izazovna vremena i ove godine pokazali smo kako se zajedništvom može pobijediti i ono što se ponekad čini nepobjedivim.

Grad Zagreb Vam je uvijek dostupan, za sve upite, probleme i nedoumice te i dalje nastavljamo neumorno djelovati u cilju unapređivanja kvalitete života osoba s invaliditetom.

Vaš gradonačelnik

Milan Bandić

Gradske vijesti - 2020.