clanak False

Glazbeno učilište Elly Bašić na novoj adresi

09.03.2020.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u društvu učenika i ravnateljice Mirele Buchberger Karlo otvorio Glazbeno učilište Elly Bašić, koje je smješteno u zgradi nekadašnje vojne bolnice  u Vlaškoj ulici.

Na nešto više od 4000 kvadrata nalaze se 3 dvorane, 9 učionica, 33 vježbaonice, multimedijalna knjižnica, prostori za administraciju te ostali prateći prostori. Ukupna vrijednost radova iznosi 30.652.624,79 kuna, od čega je 85 posto financirano iz sredstava fondova Europske unije.

U okviru zgrade nekadašnje vojarne i poslije vojne bolnice koja je izgrađena 1833, a koju je prije 15 godina kupio Grad Zagreb, osim glazbenog učilišta Elly Bašić, nalazit će se i Glazbena škola Pavla Markovca, Škola suvremenog plesa Ane Maletić te XVIII. gimnazija, naglasio je gradonačelnik. Drago mi je da smo uredili ovaj prostor na dobrobit svih učenika i da možemo dizati glazbenu i obrazovnu izvrsnost ove zemlje.

Do sada je glazbeno učilište djelovalo na sedam različitih lokacija te smo izuzetno zahvalni gradonačelniku i Gradskoj skupštini koji su prepoznali naše potrebe  i značaj umjetničkog obrazovanja kao važnoj karici u odgoju i obrazovanju djece i mladih te omogućili da budemo svi na jednom mjestu, istaknula je ravnateljica Buchberger Karlo. Ove školske godine upisali smo 865 učenika od predškolskog do srednjoškolskog programa. Za svoj kvalitetan i predan rad škola je dobila vrijedna priznanja: 1995. i 2018. dobili smo Nagrade Grada Zagreba za postignute rezultate naših učenika, te Posebnu nagradu Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga za ciklus koncerata povodom 50. obljetnice učilišta i afirmaciju hrvatsko glazbenog školstva, rekla je ravnateljica.
 

Gradske vijesti - 2020.