clanak False

Grad Zagreb donirao udžbenike i za djecu s poplavljenih područja Slavonije te Grad Vrbovec

05.09.2018.

Kao i prošle godine Grad Zagreb je osigurao udžbenike za 1 272 učenika osnovnih i srednjih škola s poplavljenih područja – općine Gunje, Vrbanje,  Drenovaca i Vrbovca.
 
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je sa predstavnicima Ureda za obrazovanje, pročelnikom Ivicom Lovrićem i pomoćnicom pročelnika Katarinom Milković prisustvovao podjeli besplatnih udžbenika u tamošnjim školama.
 

Na ovoj gesti, a koja je, kako su naglasili u ovim osnovnim školama, pokazatelj velikodušnosti zagrebačkog gradonačelnika i zagrebačke Gradske uprave, su zahvalili Anto Gutić, Jakša Seštić i Velimir Redl, općinski načelnici  Gunje, Drenovaca i Vrbanje.
 
Zagrebačko izaslanstvo su u Osnovnoj školi Antuna i Stjepana Radića u Gunji dočekali  učenici kako bi članovima izaslanstva uz prigodan program, pjesmom i plesom zahvalili. Ravnatelj škole Stipica Mišura je istaknuo da je ovo već peta godina zaredom kako Grad Zagreb njihove učenike daruje školskim priborom i kako se nada daljnjoj odličnoj suradnji. Rekao je također kako to nije jedina pomoć koju Grad Zagreb pruža ovdašnjim mališanima. Naime, najmlađi Gunjani  svako ljeto odlaze na besplatno sedmodnevno ljetovanje, a o Sv. Nikoli od Grada Zagreba dobivaju simbolične pakete. U Gunji je 247-ero osnovnoškolaca i 104 srednjoškolca dobilo udžbenike.

Siromašan je čovjek koji u svome srcu nema mjesta za drugoga, naglasio je gradonačelnik Bandić i podsjetio  kako je ova općina u svibnju 2014. teško stradala u poplavama te je zaključio da Grad Zagreb kao najrazvijeniji hrvatski grad mora drugima pomagati.

Veselo je bilo i u Osnovnoj školi Ivana Meštrovića u Drenovcima  jer je ravnateljica škole Marijana Raguž sa svojim učenicima pripremila pravu malu zabavu. Općina Drenovci i naselja Posavski Podgajci, Račinovci i Đurići su iskazali potrebu za dijelom udžbenika i  nastavnih pomagala za još 376 učenika. 

Pjesme i plesa nije nedostajalo ni u vrbanjskoj Osnovnoj školi Mare Švel Gamiršek  Također, i  248 učenika te škole kao i stošinačke te Josipa Kozarca  treba pomoć za nabavu udžbenika. Veliko nam je zadovoljstvo ugostiti ljude koji razumiju naše potrebe, koji nas čuju i slušaju i koji nam pomažu, naglasila je ravnateljica OŠ M. Š. Gamiršek Dara Brčić.

Vidimo se i iduće godine na istome mjestu! Jako mi je stalo da Vlada za sljedeću školsku godinu svoj djeci Hrvatske osigura besplatne udžbenike. Mi smo i nadalje spremni osiguravati udžbenike za zagrebačke školarce, a ići ćemo s prijedlogom prema Vladi da država  osigura za ostatak Hrvatske, rekao je gradonačelnik. Poklone koje je dobio kao znak zahvalnosti je uručio obiteljima s najviše djece u općinama koje je posjetio.

Na kraju radnog posjeta, Katarina Milković, pomoćnica pročelnika je posjetilai Područnu školu Preseka u Vrbovcu kako bi im dostavila školske materijale za 306 učenika.

Gradske vijesti - 2018.