clanak False

Gradonačelnik ispratio djecu na ljetovanje

06.08.2019.
Jutros su na besplatno ljetovanje u organizaciji Grada Zagreba krenule dvije skupine osnovnoškolske djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja – prva grupa u odmaralište Cvrčak u Dugoj Uvali , a druga u odmaralište Stoimena u Crikvenici. Na put ih je, tradicionalno, ispratio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zaželjevši im sretan put te dobru zabavu na ljetovanju.

Neka djeca nikada ne bi vidjela more da nema mjere Gradskog ureda za socijalnu zaštitu koji brine o osjetljivim skupinama. Zahvaljujući jasnoj, transparentnoj, poštenoj, odgovornoj i solidarnoj politici Grada Zagreba, koju provodim već dvadesetu godinu, Zagreb je grad u kojem svi imaju jednake mogućnosti, rekao je gradonačelnik.

Ove će godine na hrvatskom Jadranu u odmaralištima Zagrebačkog holding ljetovati ukupno 1025 djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Ljetovanje u trajanju od sedam dana je potpuno besplatno, a mališanima je osigurana puna pansionska usluga s tri glavna obroka i jednim međuobrokom, uz razne pedagoške sadržaje, nadzor stručnih suradnika te 24 - satnu zdravstvenu skrb.  

Gradske vijesti - 2019.