clanak False

Gradonačelnik posjetio Tuzlu

28.06.2018.
Na poziv Fra. Maria Divkovića, gvardijana Franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla u Tuzli, izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem prisustvovalo je koncertu Noć filmske glazbe u izvedbi orkestra Hrvatskog narodnog kazališta Osijek u dvorištu tuzlanskog Franjevačkog samostana, a u sklopu manifestacije Petrovo u Tuzli.

Prije koncerta, gradonačelnik Bandić, sa suradnicima, prisustvovao je predstavljanju nove lavlje nastambe i lava Tume, u Zoološkom vrtu tvrtke Bingo u Šićkom brodu kod Tuzle. Riječ je o mladom lavu mužjaku koji je prije dva mjeseca stigao iz Zagreba, a uskoro će mu se pridružiti i dvije lavice koje krajem srpnja trebaju stići iz Mađarske. Nova nastamba u tuzlanskom ZOO vrtu izgrađena je prema uputama Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba. Suradnja zagrebačkog Zoološkog vrta s novim ZOO vrtom u Tuzli započela je prije otprilike dvije godine kada su se vlasnici Bingo ZOO vrta obratili za stručnu pomoć u izgradnji i planiranju vrta.

Uz gradonačelnika, predstavljanju nove nastambe prisustvovao je i ravnatelj Ustanove Zoološkog vrta Grada Zagreba Damir Skok te vlasnik tvrtke Bingo Senad Džambić.

Gradske vijesti - 2018.