clanak False

Gradonačelnik se sastao s Binodom Chaudharyijem

09.05.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se danas u zgradi Gradske uprave s nepalskim milijarderom, filantropom, vlasnikom i menadžerom multinacionalne kompanije CG Corp Global, Binodom Chaudharyijem.

CG Corp Global je konglomerat koji posluje diljem svijeta i ima više od 70 brandova te 122 kompanije. Uglavnom se bavi prehrambenom industrijom, hotelijerstvom, graditeljstvom, bankarstvom, financijama i energetskom infrastrukturom. 

Zahvaljujući gradonačelniku i njegovim suradnicima na prijemu, gospodin Chaudhary je istaknuo da je posjetio Zagreb i Hrvatsku kako bi istražio mogućnosti za potencijalne investicije, naročito u prehrambenome, financijskom i ugostiteljskom sektoru.

Naglasio je da CG Corp Global ima iskustva s robom široke potrošnje, da tragaju za neiskorištenim hrvatskim potencijalima i da se nadaju pravim prilikama, ponajprije u ugostiteljstvu jer žele iskoristiti svoja znanja. Naveo je da je naročito zainteresiran za razvoj i za upravljanje wellness-centrima koji podižu razinu zdravstvenog blagostanja prirodnim metodama.

Zaželjevši ugodan i produktivan boravak gospodinu Chaudharyiju i njegovim suradnicima, gradonačelnik Bandić je rekao da je Grad Zagreb uvijek spreman na suradnju koja je na obostranu korist te da se mogu dati dodatne informacije o projektima koji bi im mogli biti interesantni. Složio se s gospodinom Chaudharyijem da su poduzetništvo i inovacije kičma ekonomije te da je malo onih koji su spremni za mukotrpan put do poslovnih uspjeha.

Gospodinu Chaudhariyu i njegovim suradnicima su jučer na Zagrebačkome inovacijskom centru (ZICER) Zagrebačkog velesajma predstavljeni startup projekti. Smatra da je takav inovacijski inkubator interesantan strancima koji žele investirati u visoku tehnologiju.

Na sastanku je dogovorena suradnja Grada Zagreba i CG Corp Global. Za sjećanje na susret, gradonačelnik Bandić je goste obdario originalnim kišobranom sa zagrebačkim motivima i Monografijom o Zagrebu, a gospodin Chaudhary je uzvratio autobiografskom knjigom Make it Big koja bi uskoro trebala objaviti i na hrvatskome jeziku.

Gradske vijesti - 2019.