clanak False

Gradonačelnik Tomašević i zamjenici obišli Javnu vatrogasnu postrojbu Zagreb nakon snažnog nevremena

19.07.2023.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet obišli su Javnu vatrogasnu postrojbu Zagreb nakon snažnog nevremena koje je pogodilo Zagreb. 

Ovo je nezapamćeno olujno nevrijeme, što se vidi po šteti koja je nastala u Zagrebu. Prema prvim informacijama, dvije osobe su poginule te ovim putem želim izraziti sućut obiteljima poginulih“, rekao je gradonačelnik Tomašević

Naglasio je kako su sve hitne i gradske službe na terenu, a pozvao je i pripadnike civilne zaštite da se jave na svoja zbirna mjesta u 19 sati i da pomognu u raščišćavanju terena. 

Također, uputio je apel građanima da hitne službe zovu samo u nuždi i ako se radi o životnoj ugrozi, kako ih ne bi dodatno zatrpavali pozivima. Također, zamolio je građane da, ukoliko je moguće, ostanu u domovima i uredima jer je javni prijevoz trenutno u prekidu, a automobilski promet stvara gužve koje otežavaju hitnim službama da obavljaju svoj posao.   

Potrebno je neko vrijeme da se utvrdi ukupna šteta, a svim građanima kojima je nastala šteta zbog ovog nevremena ćemo maksimalno izaći u susret“, naglasio je gradonačelnik, dodavši kako će u pomoći građanima koristiti sredstva gradskog proračuna, različite police osiguranja, ali i kako će tražiti utvrđivanje elementarne nepogode.  


Gradske vijesti