clanak False

Hrvački turnir Zagreb Open Grand Prix 2020.

08.11.2020.
Gradonačelnik Milan Bandić simbolično je večeras u Domu sportova otvorio sedmi međunarodni turnir u hrvanju grčko-rimskim načinom za seniore "Zagreb Open Grand Prix 2020", kojeg organizira Savez hrvačkih športova Grada Zagreba.
 
„Vjerujem da će sportski ogledi kojima ćemo svjedočiti pokazati da je sport jedan od najboljih načina na koji se možemo nositi sa svim nedaćama“, rekao je gradonačelnik zaželjevši svima vrhunsko hrvanje i puno sreće.
Nakon finalnih borbi gradonačelnik je Dominiku Etlingeru, najboljem u kategoriji do 72 kg dodijelio medalju. Ovo je treći put da je Dominik osovojio Zagreb Grand Prix.
 
Turnir koji je  uvršten u kalendar Svjetske hrvačke federacije se održava 7. i 8. studenoga po posebnim epidemiološkim mjerama, a na kojem nastupa više od 100 svjetskih hrvačkih imena iz hrvačkih nacija: Rusije, Amerike, Turske, Bjelorusije, Ukrajine, Francuske, Gruzije, Bugarske, Rumunjske, Azerbejđana, Latvije, Litve, Njemačke, Poljske, Italije, Mađarske, Srbije, Češke, Slovačke, Danske, Švedske, Finske, Argentine.
Za hrvačku reprezentaciju Hrvatske nastupaju Božo Starčević, Ivan Huklek, Antonio Kamenjašević, Dominik Etlinger, Ivan Lizatović, Vjekoslav Luburić, Pavel Puklavec i Karlo Kodrić.
 
 

Gradske vijesti - 2020.