clanak False

I nadalje povoljna epidemiološka situacija u Zagrebu, prepoznao nas i magazin „Forbes“

02.06.2020.
„Danas bilježimo dvanaesti dan zaredom bez novooboljelih te brojimo samo 8 građana koji boluju od Covida-19, želimo im zdravlje i uspjeh u toj borbi“, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare nakon sastanka Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.
 
Nakon što je sugrađanima ponovo zahvalio na disciplini i odgovornosti, gradonačelnik je istaknuo da su gradske ustanove i službe sve učinkovitije. „Posebno zahvaljujem zdravstvenim ustanovama na čelu s Nastavnim zavodom Dr. Andrija Štampar na iznimnu trudu i vrhunskoj organizaciji što su ih iskazali tijekom epidemiološke krize u Zagrebu“, poručio je. 
 
 „Prelazimo na rad kroz ordinacije obiteljske medicine, trijažne ambulante se tijekom ovog tjedna zatvaraju, a testiranja će se i nadalje provoditi i u Nastavnome zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar“, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.
 
Voditeljica službe za epidemiologiju u Nastavnome zavodu Vanja Tešić je izvijestila da je tijekom jučerašnjeg dana u Zavodu testirano 149 osoba, odnosno da ih je dosad sveukupno testirano 13 164. „Oboljelih je 478, a  455 izliječenih. Nažalost, 15 je preminulih te je još 8 osoba čije je liječenje u tijeku“.

Pomoćnik pročelnika za građenje i sanaciju oštećenih objekata Dario Krnjaković je istaknuo da su tijekom jučerašnjeg dana statičari pregledali 107 objekata, brzih pregleda je do danas bilo 22 814, a još 2 113 objekata treba pregledati. U tijeku je izvođenje radova na otklanjanju objekata kojima prijeti urušavanje u užem gradskom središtu.
 
Prema podatcima komunalnog i prometnog redarstva do jučer je s 8 152 lokacije prikupljeno 19 556 tona građevinskog otpada, a tijekom jučerašnjeg dana je skupljeno 105 tona građevinskog otpada s 46 lokacija.
 
Na novinarsku zamolbu da komentira svrstavanju Zagreba među tri najsigurnija grada na svijetu prema ocjeni uglednog američkog časopisa Forbes, gradonačelnik Bandić je istaknuo da to nije iznenađenje. Forbes je samo potvrdio ono što Zagreb živi, a za to priznanje najodgovornije su Zagrepčanke te Zagrepčani. Zagreb se okitio titulom najljepše europske adventske destinacije triput, dvaput smo bili proglašeni najboljom kontinentalnom turističkom destinacijom, a bili bismo još nagrađenivaniji da propozicije ne nalažu da ispadate iz konkurencije kada titulu dobijete više puta. Trebamo i nadalje biti ustrajni i svojim radom pobijediti pandemiju i obnoviti grad“, poručio je. 
 
 

Gradske vijesti - 2020.