clanak False

Igre mobilnosti

19.09.2018.
Igrama mobilnosti - edukativno rekreacijskim igrama koje se održavaju u okviru Europskog tjedna mobilnosti pridružila se danas na Trgu Petra Preradovića zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević. Na improviziranom poligonu sudionici su, uz pomoć stručnjaka edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, morali svladavati zapreke u invalidskim kolicima te se orijentirati u prostoru pomoću bijelog štapa.

Mislim da je ovo najbolji način da osjetimo što je to prava mobilnost u gradu i koliko nam je dostupna. Grad Zagreb je 2011. izdao vodič u kojem su navedene sve institucije koje su se prilagodile osobama s invaliditetom. To nam je podsjetnik da svake godine moramo raditi sve više te da u okviru prostornih kapaciteta i očuvanja urbane gradske jezgre učinimo dostupnim sve javne ustanove, istaknula je zamjenica Pavičić Vukičević zahvalivši svim udrugama koje su se priključile Europskom tjednu mobilnosti.

Igre mobilnosti održavaju se pod sloganom Preko boljeg upoznavanja do boljeg razumijevanja, u organizaciji Društva tjelesnih invalida. Predsjednik Društva Milan Ožegović naglasio je kako je cilj akcije uklanjanje predrasuda i razvoj društvene svijesti o invaliditetu te osiguravanje uvjeta za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom s mogućnostima drugih građana.

Gradske vijesti - 2018.