clanak False

Izaslanstvo Vladimirske oblasti Ruske federacije kod gradonačelnika

03.05.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić je sa svojim zamjenicama Jelenom Pavičić Vukičević i Oliverom Majić te suradnicima primio izaslanstvo Vladimirske oblasti Ruske Federacije koje je u dvodnevnoj posjeti Hrvatskoj i koje predvodi guvernerka Svetlana Orlova. Sastanku je nazočio  i veleposlanik Ruske Federacije u RH Nj. E. Anvar Azimov.

U gradskoj palači Dverce se, između ostalog, razgovaralo o mogućoj suradnji, osobito gospodarskoj, kulturnoj i turističkoj. Dotaknuli smo se cijelog niza tema, a posebno ističem da smo dogovorili razmjenu djece i mladih jer upoznavanje drugih kultura i običaja približuju ljude, istaknula je zamjenica Pavičić Vukičević nakon sastanka.

Guvernerka Orlova je naglasila da je izaslanstvo Vladimirske oblasti u posjetu Zagrebu i Hrvatskoj nakon 10 godina, a na 6. Vladimirski regionalni forum što se održava u lipnju je pozvala delegaciju Grada Zagreba. Na Forumu će se raspravljati o gospodarskoj, turističkoj, kulturnoj i humanitarnoj suradnji gradova, a takva je razmjena iskustva uvijek plodna i korisna.

Veleposlanik Azimov je istaknuo da su pobratimske veze između Moskve, Sankt Peterburga i Zagreba već ostvarene, a da će ovaj posjet doprinijeti uspostavi odličnih odnosa i s Vladimirskom oblasti.

Gradske vijesti - 2018.