clanak False

Izvještaj Stožera CZGZ

08.02.2021.
Prema podatcima HZJZ u Zagrebu je 11 novooboljelih osoba, a potencijalno ozdravljenih/oporavljenih 43.316, dakle 66 više nego jučer, rekla je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja NZJZ Dr. Andrija Štampar.

Služba za kliničku mikrobiologiju NZJZ Dr. Andrija Štampar je  u protekla 24 sata obavila 516 testiranja na SARS-CoV-2, a 12 nalaza je bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 25 novooboljelih osoba. Mjera samoizolacije je određene  za 53 osobe. U domovima za starije i nemoćne osobe te u drugim ustanovama socijalne skrbi sa zagrebačkog područja u protekla 24 sata nisu evidentirani novooboljeli korisnici niti djelatnici.
Zbog pozitivnih nalaza u jednog osnovnoškolca i srednjoškolca jučer je određena izolacija za 20-ero učenika osnovne i za 15-ero srednje škole.

Od 5. do 7. veljače kroz covid-ambulante domova zdravlja su prošle 853 osobe, za 18 ih je izrečena samoizolacija, a 239 ih je upućeno na testiranje, brzim testovima je provjereno 597 osoba, od čega su 52 bile pozitivne, odnosno 7,9%, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Stipo Mandić iz PUZ-a je kazao da je od 5. do 8. veljače Policija zabilježila 42 kršenja mjera odluka Nacionalnog stožera te15 kršenja mjere samoizolacije.

Željko Renić iz Sektora za komunalno i prometno redarstvo izvijestio je da su nadležne gradske službe do danas postupale na 18 424 lokacije i da je prikupljeno 40 885 tona građevinskog otpada.
 
Zamjenica gradonačelnika dr.sc. Olivera Majić je upoznala javnost o objavi novog Javnog poziva za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu, a  koji traje do 10. ožujka 2021.
 

Naime, Grad Zagreb je već objavio Javni poziv za dodjelu novčane pomoći do 50 000 kuna, a na temelju čega su pravo na novčanu pomoć ostvarile 254 osobe.
„Zaprimili smo oko 450 zahtjeva, a 254 su udovoljili uvjetima. Analizirali smo kriterije te smo ih na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića izmijenili kako bi sugrađani koji su zbog manjkave dokumentacije na prvome Javnom pozivu odbijeni, sada mogli ostvariti novčanu pomoć", rekla je zamjenica Majić.


JAVNI POZIV i potrebne obrasce za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu možete preuzeti OVDJE.
 

Gradske vijesti - 2021.