clanak False

Jednosmjenska nastava u Prirodoslovnoj školi Vladimir Prelog

02.03.2020.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je otvorio nove prostorije u Prirodoslovnoj školi Vladimir Prelog. U novoizgrađenom objektu, koji se nalazi između dvije školske zgrade je devet školskih učionica, pet kabineta te je ugrađeno dizalo za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. 

Izgradnjom novih učionica omogućili smo učenicima pohađanje nastave u jednoj smjeni, te kvalitetniji i učinkovitiji sustav obrazovanja, istaknuo je gradonačelnik. Škola u kojoj je zaposleno 122 djelatnika i koju pohađa 1066 učenika u 42 razredna odijeljena, prije tri godine dobila je Nagradu Grada Zagreba na temelju odličnih rezultata.

Ravnatelj škole Zlatko Stić naglasio je da su nove učionice isključivo namijenjene za teoretsku nastavu,  a svaka od njih ima LCD projektor, interaktivnu ploču, računalo te zvučnike potrebne za  strane jezike. Uz 42 matične učionice, u školi su i tri specijalizirane učionice za biologiju i fiziku, tri informatičke učionice te 11 laboratorija i sportska dvorana. Ukupna vrijednost  ovih radova iznosi oko 7,400.000,00 kuna, a za mjesec dana započet će radovi na vanjskom travnatom igralištu, rekao je ravnatelj te dodao da je u planu i energetska obnova škole.
 
 
 

Gradske vijesti - 2020.