clanak False

JUMP IT FORUM Zagreb

11.04.2017.
U Zagrebu je održan JUMP IT FORUM od strane IT i poslovnih stručnjaka za IT i poslovne stručnjake u organizaciji tvrtke KTC International iz Budimpešte. U sklopu FORUMA održane su četiri konferencije pružajući jedinstvenu priliku za učenje, profesionalni „networking“, te razmjenu znanja i iskustva s kolegama i drugim profesionalcima iz ICT industrije.

Na konferenciji BPM & Enterprise Architecture, održana je prezentacija od strane Grada Zagreba, Ureda gradonačelnika na temu Unaprjeđenje javnih usluga u Gradu Zagrebu. Prezentaciju su održali Anka Đurić, voditeljica Službe za analizu i unapređenje poslovnih procesa i Hrvoje Kalčiček, voditelj Odsjeka za upravljanje poslovnim procesima.

Predstavljen je strateški okvir upravljanja Gradom Zagrebom koji se temelji na osnovnim načelima rada javne uprave – usmjerenost na korisnike (prvenstveno građanine i poduzetnike) i etičnost. Cilj je da se kroz unapređenje upravnih kapaciteta Grada i bolju organizaciju uspostavi uprava koja će postati pravi servis građana te koja će osigurati učinkovito obavljanje poslova uz optimalno korištenje resursa u svrhu zadovoljavanja svakodnevnih potreba građana te u skladu s javnim interesom i općim dobrom.

Prezentiran je Repozitorij poslovnih procesa koji sadrži individualno znanje zaposlenika grada, sadržano u bazi znanja Grada Zagreba koje je lako razumjeti, analizirati i vrednovati. Repozitorij poslovnih procesa, s integriranim strateškim planom razvoja Grada Zagreba je temelj za razvoj Zagreba u smjeru pametnih gradova i provedbu relevantnih projekata te digitalnu transformaciju poslovanja.

Predstavljeni su implementirani sustavi u Gradu Zagrebu, upravljanje poslovnim procesima, upravljanje promjenama i upravljanje projektnim ciklusom koji pridonose pojednostavljenju i modernizaciji upravnog postupanja Grada, osiguravaju brzu i pouzdanu podršku građanima i poslovnim subjektima, olakšavaju pripremu i provedbu projekata te povećavaju transparentnost i konkurentnost grada Zagreba, čime će se omogućiti kvalitetniji razvoj poduzetništva, privući investicije i potaknuti ukupni društveni i ekonomski razvitak.

Više na: http://www.jumpitforum.com/hr.html
 

Gradske vijesti - 2017.