clanak False

Koncertno čitanje - Espi Tomičić: Your Love Is King u ZKM-u

10.02.2020.
U sklopu ZKM-ovog programa „Budućnost je ovdje”, mentorsko-laboratorijskog rada s mladim dramskim piscima, koji se ostvaruje u suradnji s Ministarstvom kulture, u ponedjeljak, 10.veljače 2020. u 19:00 sati, u dvorani Polanec u Zagrebačkom kazalištu mladih održat će se koncertno čitanje - Espi Tomičić: Your Love Is King.

Dramski tekst Your Love is King Espi Tomičića kroz monološku formu prati subjekt koji se suočava s vijesti o nadolazećoj smrti vlastite majke. Subjekt u ovoj izrazito ekspresivno ispisanoj struji svijesti iz različitih pozicija proživljava taj događaj – on se nalazi u stvarnoj situaciji suočavanja s bolešću i neizbježnom smrti i pokušaja ponovnog uspostavljanja odnosa s obitelji nakon niza godina prekinute komunikacije, a u isto vrijeme pokušava imaginirati i konstruirati obiteljski narativ, preispituje konstrukciju vlastitog identiteta u odnosu na obitelj kao primarnu društvenu zajednicu, ali i etičku poziciju pisanja o autobiografskom materijalu i traumi vlastite obitelji te mogućnost ispisivanja Drugog u kontekstu dramskog teksta. Tekst tako postaje svjedočanstvo jednog neostvarenog odnosa i njegovo završno poglavlje - pismo i posveta vlastitoj majci u posljednjim trenutcima njenog života.

Nevjerojatno iskren, direktan i duboko emotivan, Your Love is King ima gotovo katarzično djelovanje kako za subjekt/autora drame, tako i za svakog njenog recipijenta.

Redatelj: Hrvoje Korbar
Mentorirao: Tomislav Zajec
Izvodi: Mateo Videk
 
Više informacija na poveznici ovdje.

Aktualno