clanak False

Konferencija Stožera civilne zaštite grada Zagreba_ZET se priprema za ponedjeljak

25.04.2020.
Hina / www.zagreb.hr - U Zagrebu je zabilježen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom i četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije, izvijestio je u subotu zagrebački Stožer civilne zaštite najavivši da će autobusne linije javnog gradskog prijevoza započeti s radom u ponedjeljak. 
 
"Tijekom jučerašnjeg dana, u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar testirano je 206 uzoraka, od čega je pozitivnih 16 testova, no samo je jedan novooboljeli, dok je 15 retestiranih", kazala je zamjenica ravnatelja tog zavoda Sandra Šikić.
 
U posljednja 24 sata, zabilježena su i četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a jedan je ugostiteljski objekt na području Maksimira prekršio mjeru ograničenja rada, izvijestio je načelnik Policisjke uprave Zagrebačke Marko Rašić. 
 
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je će se zbog intenziviranja građevinskih radova u području Gornjeg i Donjeg grada te Podsljemena, zbog sanacije šteta od potresa, svakodnevno odvoziti građevinski otpad s ulica.
 
Izvijestio da će u ponedjeljak u 5 sati ujutro krenuti javni prijevoz, a vozit će autobusi.
 
Tramvajski promet puštat će se postupeno. U prvoj fazi tramvaji će prometovati od Dubrave prema Novom Zagrebu, a drugoj od Dubrave do Črnomerca, a zadnja faza će ići od Draškovićeve do Črnomerca, kroz granični dio Donjeg i Gornjeg grada koji je najviše oštećen u potresu.
 
Bandić je komentirao i zabranu rada nedjeljom, rekavši da i do sada, trgovine u pravilu nedjeljom nisu radile. 
 
"Nedjelja je dan za obitelj i odmor, to se odnosi na sve ljude, osim za mene, a one koji rade nedjeljom poslodavac ih treba adekvatno platiti, odnosno dodatno nagraditi“, istaknuo je gradonačelnik Bandić.
 
Vozni red možete pronaći ovdje.

Gradske vijesti - 2020.