clanak False

Konferencija Stožera CZGZ - 22.veljače

22.02.2021.
Prema podatcima NZJZ Dr. Andrija Štampar u protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Zavoda obavljeno je 525 testiranja na koronavirus, od čega je 13 nalaza bilo pozitivno, čulo se danas na konferenciji za medije Stožera CZGZ, održanoj u predvorju Gradske uprave. Trenutno su u gradu Zagrebu 383 aktivna slučaja.
 
 
Zamjenica ravnatelja Zavoda Sandra Šikić navela je kako je kontaktirano 37 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 116 osoba.
Od 37 obrađenih pozitivnih osoba: 13 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 18 osoba su kontakti COVID + osoba. Obrada za pet osoba je još u tijeku, a jedna je osoba doputovala iz Belgije, kazala je zamjenica Zavoda Šikić.
 
Što se tiče domova za starije te drugih ustanova socijalne skrbi nije zabilježen nijedan novi slučaj. Pozitivan nalaz na virus potvrđen je kod četiri učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te pet učenika srednjih škola.
 
Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč istaknuo je kako započinje druga faza cijepljenja građana na području grada Zagreba, na 19 gradskih punktova.
Dosada je procijepljeno više od 31 tisuće osoba - obje doze primilo je više od 13 tisuća građana, a prvu dozu zasada više od 18 tisuća ljudi.
 
Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić istaknula je kako je su od  8. veljače do danas, na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba 2021 pristigle 92 prijave. Molimo naše sugrađane koji ispunjavaju sve potrebne uvjete da se prijave i zatraže pomoć!, kazala je zamjenica Majić

Zamjenica je podsjetila prisutne predstavnike medija i na Javni poziv za dostavu dokaza radi dodjele novčane pomoći za ublažavanje i otklanjanje posljedica izvanrednog događaja (poplave) u Gradu Zagrebu 24. srpnja 2020. te da su na Poziv za prijavu štete na osobnim automobilima dosada pristigle 42 prijave.
 
Željko Renić iz Sektora za komunalno i prometno redarstvo izvijestio je da su nadležne gradske službe do danas postupale na 18 844 lokacije i da je prikupljeno 41 880 tona građevinskog otpada.

Voditelj operativno komunikacijskog centra Stipo Mandić iz PUZ-a je rekao da je od 19. do 22. veljače, zabilježeno 33 kršenja mjera odluka Nacionalnog stožera te 25 kršenja mjere samoizolacije.
 

Gradske vijesti - 2021.