clanak False

Konferencija za medije Stožera CZGZ - 1. ožujka

01.03.2021.
Održana je 220. sjednica Stožera CZGZ, nakon koje je uslijedila redovna konferencija za medije u predvorju Gradske uprave. Ovom prilikom zamjenica gradonačelnika dr.sc. Olivera Majić uputila je poruku sućuti obitelji, prijateljima i suradnicima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, nakon njegove iznenadne smrti, 28. veljače u 66. godini od posljedica srčanog udara.

Podsjetila je još jednom prisutne medije na komemoraciju i sprovod u povodu smrti gradonačelnika Bandića. Svečana komemoracija održat će se sutra, 2. ožujka, s početkom u 11:00 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu, a posljednji ispraćaj bit će u srijedu, 3. ožujka, u 12:00 sati, na gradskom groblju Mirogoju.


Ispred NZJZ Dr. Andrija Štampar glavna sestra Zavoda Cecilija Rotim kazala je kako je ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podatcima HZJZ-a je 17.

U protekla 24 sata u Zavodu je testirano 559 osoba na SARS-CoV-2 i 17 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 30 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 198 osoba. Od 30 obrađenih pozitivnih osoba: 10 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 11 osoba su kontakti COVID pozitivnih osoba. Obrada za tri osobe je još u tijeku. Jedna je osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine, a kod dvije je osobe moguća izloženost na radnom mjestu. Dvije su osobe doputovale iz Njemačke i BiH, dok je jedna osoba bila u tranzitu kroz Hrvatsku.
U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli djelatnici niti korisnici.
Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod jednog učenika srednje škole izrečena je mjera samoizolacije za 21 učenika te škole. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 466 aktivnih slučajeva.
 
Iz Komunalnog i prometnog redarstava su izvjestili kako su njihovi djelatnici na 19.073 gradske lokacije dosada prikupili 42.532 tone građevinskog otpada.  
 
Voditelj operativno komunikacijskog centra Stipo Mandić iz Policijske uprave Zagrebačke je rekao da su od 26. veljače do 1. ožujka, zabilježena dva slučaja  kršenje odluka Nacionalnog stožera  te 32 slučaja kršenja izrečene mjere samoizolacije.
 
Zamjenica Majić je za kraj uputila zahvalu svim djelatnicima civilne zaštite u povodu Međunarodnog dan civilne zaštite i Dana civilne zaštite u RH. Koristim ovu prigodu kako bi zahvalila našoj civilnoj zaštiti i ukazala na važnost ovoga dana!, zaključila je zamjenica.

Gradske vijesti - 2021.