clanak False

Konferencija za novinare - Change your mindset-Sport4Everyone

Change your mindset – Sport4Everyone se provodi u sklopu Erasmus+ Sport programa Europske unije, a danas je predstavljen na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.
10.04.2017.

Change your mindset – Sport4Everyone se provodi u sklopu Erasmus+ Sport programa Europske unije, a danas je predstavljen na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Kako se čulo, provodi se 18 mjeseci, od 1. siječnja 2017. do 30. lipnja 2018. radi promoviranja i podizanja svijesti o važnosti sporta i tjelesnih aktivnosti za osobe s invaliditetom te radi uključivanja mladih osoba s invaliditetom 15 – 29 godina u rekreativne sportske aktivnosti. Ukupna vrijednost projekta je 500 000,00 eura.

Zahvaljujući gradonačelniku za razumijevanje i pokroviteljstvo nad ovim projektom, Josip Držaić, predsjednik Zagrebačkoga športskog saveza osoba s invaliditetom i nositelj projekta je rekao kako njime žele promijeniti razmišljanje osoba s invaliditetom o sportu, a sve kako bi ih se što više uključilo u tjelesne aktivnosti i kako bi u konačnici postizali dobre sportske rezultate.

Osobno sam uvijek za promicanje sportskih aktivnosti jer  doprinose zdravijem načinu života svakog pojedinca, a osobito osobama sa zdravstvenim poteškoćama, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te je dodao: Svima još jednom želim zahvaliti na naporima što ih  u ovaj projekt ulažu te naglašavam da i u budućnosti slične projekte treba poticati i pridavati im još veći medijski značaj.

Na projektu želimo educirati fizioterapeute, doktore, profesore kineziologije te roditelje koji su nam najvažniji jer zajedno s njima, mlade osobe s invaliditetom pripremamo za daljnju životnu borbu, objasnila je Mirela Šikoronja Ivančin, glavna tajnica Zagrebačkoga športskog saveza osoba s invaliditetom te je istaknula kako je u projekt uključeno 8 partnera iz 7 zemalja: Italije, Austrije, Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske. Pozivam sve na završnu konferenciju u lipnju 2018., u Sportski park Mladost gdje ćemo prezentirati sve sportske aktivnosti kojima se bave osobe s invaliditetom.

Marija Crnković, predstavnica Središnjega državnog ureda za šport i voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove Grada Zagreba je Zagrebačkomu športskom savezu čestitala na hvalevrijednoj inicijativi koju su prepoznale Europska komisija i Državni ured za šport, a koji je također pokrovitelj projekta.

 

Gradske vijesti - 2017.