clanak False

Konferencija za novinare Gradskog stožera civilne zaštite

14.05.2020.
"U Zagrebu je u troje novozaraženih virusom Covid-19 u odnosu na jučerašnji dan, sedmero ih je ozdravilo, a od 476 zaraženih ih se 436 oporavilo“, izvijestio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za medije Gradskog stožera civilne zaštite. „Izuzetno je dobro što je u Zagrebu trenutačno samo 40-ero oboljelih, ali opustiti se ne smijemo ", poručio je.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč je rekao da je epidemiološka situacija povoljna unatoč novooboljelim pacijentima. „Zbog reaktivacije zdravstvenog sustava, u većim domovima zdravlja su jutros bile gužve. Molimo pacijente i sve građane da se i nadalje pridržavaju naputaka Stožera za suzbijanje epidemije“.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić je izvijestila da su u Zagrebu jučer testirane 243 osobe. "Dvoje od triju pozitivnih su povezani s letom Frankfurt – Zagreb. Posljedično tomu, 24 osobe su stavljene u samoizolaciju. U Zavodu su dosad testirane 9 273 osobe", kazala je Šikić.

Pomoćnik pročelnika za građenje i sanaciju oštećenih objekata Dario Krnjaković je rekao da su statičari tijekom jučerašnjeg dana pregledali 273 nova objekta. „Od potresa smo ukupno pregledali 19 822 objekta, a od čega je 5,2 % označeno crvenom oznakom, 20,6 % žutom, a 74,2 % od pregledanih objekata je dobilo zelenu oznaku“.

„Jučer smo postupali na 113 lokacija te smo prikupili 247,94 tona građevinskog otpada. Zahvaljujem građanima koji otpad odgovorno odlažu na predviđena mjesta“, rekao je Željko Renić iz Ureda za prometno i komunalno redarstvo.

Načelnik PUZ-a Marko Rašić je izvijestio da u protekla 24 sata nije bilo kršenja odluka Nacionalnog stožera ni mjera samoizolacije. Napomenuo je da u policijskoj upravi više nema policijskih ni državnih službenika koji su pozitivni na koronavirus.

Gradske vijesti - 2020.