clanak False

Kultura turizma

16.03.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je prisutne na prezentaciji finalnih projekata Kultura turizma, što se održala u Areni Zagreb, u okviru 8. međunarodnog sajma turizma Place2go.

Gradonačelnik, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Zagreba te direktorica TZGZ Martina Bienenfeld uručili su priznanja za sudjelovanje i doprinos projektu sudionicima - ravnateljima, profesorima i učenicima zagrebačkih srednjih škola. Ove godine škole sudionici bile su I. ekonomska škola, Prehrambeno-tehnološka škola, Tehnička škola, Gimnazija Lucijana Vranjanina te VII. Gimnazija, a svi oni imali su priliku tijekom trajanja sajma prezentirati svoje radove i suvenire koje su pripremili u sklopu svojih projekata.

Kultura turizma projekt je koji je započeo 2010., u suradnji Turističke zajednice Grada Zagreba i Gradskog ureda za obrazovanje, a uključuje samo srednje škole kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni. Cilj projekta je naše mlade sugrađane uključiti u sudjelovanje u programima zaštite okoliša, zaštite životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice.

Gradske vijesti - 2019.