clanak False

Manifestacija Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu

29.10.2018.
U okviru manifestacije Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu, Zagrepčani će na devet lokacija i 25 štandova od 3. do 18. studenoga, moći kupiti mandarine iz doline Nervete, najavili su danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i župan Dubravačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Osim što je Dubrovačko-neretvanska županija prepoznata kao izvrsna turistička destinacija, ona je poznata i kao poljoprivredna regija, u kojoj okosnicu privrednog razvoja upravo predstavlja neretvanska mandarina, istaknuo je župan Dobroslavić, te dodao da je ovogodišnji urod mandarina 50 tisuća tona. Zahvalivši gradonačelniku Zagreba što je prepoznao potrebe domaćih proizvođača i omogućio im prodaju na najfrekventnijim lokacijama u Zagrebu, župan je naglasio da su uzgajivači mandarina dobili zaštićenu oznaku izvornosti Europske unije.

Pozvavši sve sugrađane da iskoriste priliku i kupe domaće mandarine iz Neretvanske doline, gradonačelnik Bandić rekao je da na ovaj način demonstriramo zajedništvo juga i sjevera Lijepe naše.
 
 
 
 

Gradske vijesti - 2018.