clanak False

Međunarodna konferencija "Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!"

08.03.2017.

U povodu Međunarodnog dana žena, u hotelu Sheraton, održana je Međunarodna konferencija pod nazivom Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal! u organizaciji Mreže hrvatskih žena.

Na svečanosti otvorenja gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da ova Konferencija uvrštava Zagreb na kartu ponosnih gradova koji svojom politikom multietničnosti, multikonfesionalnosti i multikulturalnosti brinu i o položaju žene u društvu, a ujedno svojom politikom jednakosti mogu biti primjer ostalima u regiji i Europi.
Napredak žena u društvu, prepoznavanje potencijala te mogućnosti ostvarivanja istih, odlika su pametnih političkih programa gradova i država koji su osvijestili svoja društva i omogućili ženama da budu kreatori modernog svijeta. Mreža hrvatskih žena još je jedan dokaz kako su žene s ovih prostora uspješni lideri u društvenoj zajednici u kojoj žive i svojim savjetima i iskustvima omogućuju budućim naraštajima ostvarenje ciljeva, dodao je gradonačelnik.

Na svečanosti nakon Konferencije 23 istaknute žene iz Hrvatske i hrvatskih zajednica diljem svijet dobile su nagradu Utjecajne hrvatske žene, a nagradu Buduće liderice, koja se dodjeljuje poduzetnim mladim ženama ispod 20 godina, gradonačelnik Milan Bandić je uručio dvjema dobitnicama Gabrijeli Jurić iz Belgije i Kaji Pavlinić iz Hrvatske koje su pokazale izuzetan talent.

Čestitajući svim dobitnicama, gradonačelnik je istaknuo da je danas njihov dan i dan svih žena u svijetu te da je u našoj realnosti i svakodnevnici svaki dan Dan žena, upravo iz razloga jer one pokreću život i bez njih nema ni početka ni kraja.

 

Gradske vijesti - 2017.