clanak False

Međunarodni dan gluhih

23.09.2017.

U organizaciji Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, na Trgu Petra Preradovića obilježen je Međunarodni dan gluhih koji se ove godine održava pod motom Potpuna inkluzija uz znakovni jezik. Akciji se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Zaželjevši Savezu puno uspjeha u daljnjem radu na realizaciji projekata usmjerenih boljitku gluhih i nagluhih osoba i njihovoj što potpunijoj integraciji u zajednicu, gradonačelnik je istaknuo činjenicu da Grad Zagreb u cilju sprečavanja nastanka siromaštva i socijalne isključenosti, te pružanja mogućnosti jednakog obrazovanja za sve naše građane, dodjeljuje stipendije učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa, kao i učenicima i studentima s invaliditetom.
Ponosan sam na činjenicu da se Grad Zagreb ističe pred ostalim dijelovima naše zemlje u skrbi prema osobama koje trebaju snažniju podršku i pomoć u prevladavanju životnih teškoća.
 
Međunarodni tjedan gluhih u cijelome se svijetu pod istim motom održava od 18. do 24. rujna, a Međunarodni dan gluhih zadnje subote u mjesecu rujnu.
 

Gradske vijesti - 2017.