clanak False

Najavljen 1. Bečki bal u Zagrebu

08.06.2017.
U povodu obilježavanja 100 godina djelovanja međunarodne udruge Lionsa u svijetu, prvi zagrebački Bečki bal, s humanitarnim karakterom, održat će se u Državnom arhivu u subotu 17. lipnja s početkom u 20 sati, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u gradskoj palači Dverce, na kojoj je, između ostalih, sudjelovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Na gala-svečanosti će sudjelovati poznati umjetnici plesnog centra Wiener Tanzkomitee i orkestar Original Wiener Strauss Capelle, a goste očekuje bečki spoj glazbe, plesa, profinjenosti i kulturnih sadržaja što godinama, osim Beča, očarava metropole diljem svijeta, npr. New York, Rio de Janeiro, Šangaj, Moskvu i druge. Ovu kulturno-zabavnu manifestaciju organizira Lions klub Zrinjevac uz podršku Lions kluba Zagreb, a održava se pod visokim pokroviteljstvom gospođe Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske.

Osim stogodišnjice djelovanja Lionsa u svijetu, ove se godine obilježava stogodišnjica prijateljstva Austrije i Hrvatske, a što ovoj manifestaciji daje osobitu važnost. Osvrćući se na ovu obljetnicu, posebna gošća bala, sopranistica Antonela Malis je najavila da će orkestar u znak prijateljstva dviju država i dvaju naroda izvoditi neke za ovu priliku posebno izabrana glazbena djela, npr. Jelačićev marš.

Martina Beinenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba je naglasila da Zagreb iz mjeseca u mjesec bilježi porast dolazaka i noćenja austrijskih gostiju te kako zbog toga 1. Bečki bal u hrvatskoj metropoli predstavlja uistinu važan kulturni i umjetnički događaj.

Na predstavljanju je najavljeno da će se na Zrinjevcu svake večeri održavati besplatna škola bečkog valcera, sve kako bi građani veliki bal dočekali spremni. Dio prihoda od prodanih ulaznica je namijenjen Udruzi slijepih i slabovidnih osoba Zagreb.

Gradske vijesti - 2017.