clanak False

Najavljen sajam Pravo doba

14.05.2019.
Sajam Pravo doba održat će se od 16. do 18. svibnja u paviljonima 7 i 7a Zagrebačkog velesajma, a donosi brojne aktualnosti i teme koje se tiču življenja u zreloj dobi, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u dvorani Dubrovnik na Zagrebačkom velesajmu.

Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić, direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić te ravnateljica Zaklade Zajednički put Ines Vrban.

Nikada nije kasno da se živi zrelo i zdravo, rekao je gradonačelnik pozdravivši organizatore i sudionike Sajma. Posebno sam zahvalan stomatolozima koji će za vrijeme trajanja Sajma biti na raspolaganju građanima zrelije generacije za besplatne stomatološke preglede, istaknuo je gradonačelnik i pozvao građane da posjete Sajam.

Pročelnica Galić naglasila je kako je Sajam plod osluškivanja potreba građana te je jedan od niza manifestacija čiji je program bogat aktivnostima namijenjenima osobama starije životne dobi. Jedan od osnovnih problema osoba starije životne dobi je socijalna isključenost i nedovoljno sudjelovanje u društvenim aktivnostima, stoga je naša zadaća pomoći im te ih više uključiti u društvo, a ovaj Sajam je jedna od prilika za to, rekla je.

Direktorica Tomšić istaknula je kako Pravo doba predstavlja poseban projekt namijenjen ljudima zrelije generacije. Radi se o najveselijem sajmu Zagrebačkog velesajma kojeg odlikuje posebna i odlična atmosfera.
Rekavši kako će na Sajmu svoje proizvode i usluge predstaviti 85 izlagača, što predstavlja porast od 16 % u odnosu na prošlu godinu, direktorica je također dodala kako je za sve posjetitelje pripremljen i bogat zdravstveni i edukacijski program. Inovacija ove godine je stomatološki mobilni kombi koji će biti na raspolaganju posjetiteljima, a pripremili smo i cijeli mali besplatni sistematski pregled.
Ponuda Sajma veže se uz lječilišta i toplice , a predstavit će se i brojni izlagači koji nude usluge domova zdravlja, rekla je direktorica istaknuvši kako će Sajam započeti nordijskim hodanjem od Bundeka do Zagrebačkog velesajma gdje će Sajam svečano otvoriti gradonačelnik Bandić 16. svibnja u 12,30 sati.

Na novinarski upit što joj je najdraže od cjelokupnog programa Sajma direktorica je istaknula Trg kreativnih ideja gdje će se građani zrelije generacije moći upoznati s različitim kreativnim hobijima čime im se otvara prilika za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.
 
Ravnateljica Vrban rekla je kako Zaklada Zajednički put obilježava 10. godišnjicu rada te 5. godišnjicu održavanja Sajma istaknuvši kako se početna ideja za organizacijom ovakve vrste Sajma razvila od samih korisnika. Sve veći broj izlagača na Sajmu dokaz je da su osobe starije životne dobi sve aktivnije i prisutnije, kazala je.

Sajam se održava u organizaciji Zagrebačkog velesajma te u suorganizaciji Grada Zagreba – Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Zaklade Zajednički put, a s ciljem podizanja društvene svijesti o važnosti promicanja zdravog i aktivnog starenja.

Gradske vijesti - 2019.