clanak False

Najavljeni Lipovljanski susreti 2017.

21.08.2017.
Na poziv načelnika općine Lipovljani Nikole Horvata, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je konferenciji za novinare na kojoj je najavljena manifestacija Lipovljanski susreti, centralna manifestacija nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj.

Kako je objasnio načelnik Horvat, Lipovljanski susreti imaju dugogodišnju tradiciju koja je prekinuta zbog Domovinskog rata, a nakon stanke se održavaju već osmu godinu zaredom.

I ove godine će se Lipovljanski susreti održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, uz potporu Savjeta za nacionalne manjine i Sisačko-moslavačke županije, te brojnih sponzora i donatora. Radi se o značajnoj manifestaciji nacionalnih manjina, najvećoj takvog karaktera koja se održava u Republici Hrvatskoj - rekao je načelnik Horvat, uz zahvalu gradonačelniku Bandiću na dugogodišnjoj suradnji  i podršci.

Zahvalivši organizatorima, sudionicima i svima koji su doprinijeli ovogodišnjim Susretima, gradonačelnik Bandić je naglasio da su Zagreb i Lipovljani povezani svojim multikulturalnim i multietničkim karakterom te da je bitno predstaviti bogate tradicije svih naroda kojima je Hrvatska dom. Stupanj razvoja svakog društva se mjeri po zaštiti nacionalnih manjina jer one nose bogatstvo različitosti. Upravo iz tog razloga nam je čast biti pokrovitelj ove manifestacije. Dok je ovakvih manifestacija bit ć,e ne samo neovisne, nego i demokratske i europske Hrvatske – poručio je gradonačelnik. 

Ove će se godine Lipovljanski susreti održati od 25. do 27. kolovoza, uz bogati kulturno-umjetnički, sportski i zabavni program, tijekom kojeg će svoju tradiciju, običaje i kulturni identitet predstaviti pripadnici 13 nacionalnih manjina. 

Gradske vijesti - 2017.