clanak False

Najbolji hrvači svijeta ovog vikenda u Zagrebu

05.11.2020.
U organizaciji Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Svjetske hrvačke federacije (United World Wrestling) 7. i 8. studenog u Zagrebu se održava međunarodni turnir hrvanja grčko-rimskim stilom za seniore - UWW Grand Prix Zagreb Open 2020., najavljeno je na danas održanoj konferenciji za medije u zagrebačkome hotelu „WestIn“
 
Želim zahvaliti Svjetskoj hrvačkoj federaciji što nam je omogućila da organiziramo natjecanje i u ovim posebnim uvjetima izazvanim pandemijom koronavirusa. I zato hvala našim hrvačima, trenrima i svima koji su sudjelovali u organizaciji natjecanja u zahtjevnim vremenima kojima svjedočimo., kazao je tom prigodom gradonačelnik Milan Bandić te, zaželjevši uspjeh našim natjecateljima, istaknuo:  „Ono što me fascinira kod hrvanja jest da ono ujedinjuje pozitivnu strast za uspjehom, tehniku i snagu, što graniči s gotovo nemogućim i na tome čestitam svim hrvačima.“
 
Na sedmome po redu turniru nastupit će više od 100 svjetskih hrvačkih imena iz 20 zemalja, a boje našeg hrvanja branit će najbolji hrvatski hrvači: Božo Starčević, Ivan Huklek, Dominik Etlinger, Ivan Lizatović, Vjekoslav Luburić, Antonio Kamenjašević, Pavel Puklavec, Karlo Kodrić, Filip Šačić i drugi.
 
Nakon duže stanke ovo je prvo natjecanje na kojem će najbolji svjetski hrvači odmjeriti snage te je izvrsna uvertira za svjetsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu u prosincu ove godine, rekao je Milan Pavelić, predsjednik Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba.
 
Natjecanje se održava u Domu sportova te je zbog korona virusa zatvoreno za gledatelje. Zbog velikog interesa iz cijelog svijeta, bit će omogućen livestream svih borbi na web stranici turnira https://gpzagrebopen.com/ te na stranicama svjetske hrvačke organizacije – United World Wrestling https://unitedworldwrestling.org/..
 
Turnir Grand Prix Zagreb Open uvršten je u kalendar Svjetske hrvačke federacije za 2020. godinu kao jedan od najjačih turnira svijeta.
 

Gradske vijesti - 2020.