clanak False

Najbolji radovi suvremene umjetnosti

Na svečanosti u Muzeju suvremene umjetnosti dodijeljene su nagrade za troje prvoplasiranih radova jubilarnog desetog natječaja HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost.
06.04.2017.
Na svečanosti u Muzeju suvremene umjetnosti dodijeljene su nagrade za troje prvoplasiranih radova jubilarnog desetog natječaja HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost.

Prvo mjesto desetog natječaja osvojio je eksperimentalni film Spomenik Igora Grubića, a nagradu u iznosu od 75 000 kuna umjetniku je uručio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Drugu nagradu i 45 000 kuna osvojio je Davor Sanvincenti za svoje djelo Nedefinirana divljina, a priznanje mu je dodijelila pomoćnica ministrice kulture Republike Hrvatske te Nina Išek Međugorac. Treću nagradu od 40 000 kuna, koju je dodijelila Nina Išek Međugorac, direktorica korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma, osvojila je Ines Matijević Cakić za svoju skicu Portret s kosom. Nagrada publike od 10 00 kuna isplatit će se umjetniku čiji rad osvoji najviše glasova posjetitelja izložbe.

Čestitam Hrvatskom Telekomu i Muzeju suvremene umjetnosti na još jednoj uspješnoj organizaciji ovog prestižnog natječaja, a u njihovim će naporima najviše uživati posjetitelji ove izložbe. Opet smo potvrdili da je Zagreb jedan od centara kulture u Europi, a na tom putu želimo i ostati, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Na jubilarni natječaj su pristigla 243 rada, od kojih je međunarodno stručno povjerenstvo odabralo 29 za izložbu i koji su činili konkurenciji za najprestižnije otkupne nagrade modernog umjetničkog stvaralaštva.
Izložba se može razgledavati u Muzeju za suvremenu umjetnost do nedjelje, 9. travnja 2017.
 

Gradske vijesti - 2017.