clanak False

Nova autobusna linija Kvaternikov trg - Zračna luka - Velika Gorica

Na autobusnoj stanici Zračne luke Franjo Tuđman probnom vožnjom najavljena je nova autobusna linija 290 - Kvaternikov trg - Zračna luka - Velika Gorica.
21.03.2017.

Nakon otvorenja putničkog terminala MZL Franjo Tuđman, na autobusnoj stanici Zračne luke probnom vožnjom najavljena je nova autobusna linija 290 – Zagreb (Kvaternikov trg) – Zračna luka – Velika Gorica, koja će u redovnom prometu biti nakon dovršenja pristupne ceste s istočne obilaznice prema novom putničkom terminalu MZL-a.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić se u društvu s velikogoričkim gradonačelnikom Draženom Barišićem, provezao trasom buduće nove autobusne linije od Zračne luke do Kvaternikovog trga.

Ova linija je ostvarenje dugogodišnja težnja nas Goričana da možemo doći do Zagreba, kao i Zagrepčana da mogu doći do Gorice s ove strane rijeke Save, istaknuo je gradonačelnik Barišić dodavši da će za otprilike tjedan dana linija biti otvorena za sve putnike.Gradonačelnik Milan Bandić je napravio povijesni iskorak, zakoračivši doslovno u Turopolje. Ovo je veliki trenutak za sve nas i zahvaljujem svima, posebno gradonačelniku i ZET-u, koji su doprinijeli da naši sugrađani što kvalitetnije žive, rekao je velikogorički gradonačelnik.

Ova linija je san mnogih otkad je stara zračna luka izgrađena. Sretan sam zbog napravljenog, ali i zato što smo dobili dodatnu obavezu da početkom svibnja krenemo u izgradnju prvog metra tračničke veze koja će povezati Kvaternikov trg sa Zračnom lukom, rekao je gradonačelnik Bandić.


Gradske vijesti - 2017.