clanak False

Novi autobusi ZET-a

07.07.2017.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima jutros je na okretištu tramvaja Remiza prisustvovao predstavljanju pet novih autobusa za potrebe gradskog prijevoza.

Riječ je o dvanaestometarskim niskopodnim autobusima marke IVECO Solo, a koji znatno smanjuju emisije CO2 u odnosu na modele koje zamjenjuju.

Nastavlja se modernizacija voznog parka ZET-a jer građani Zagreba zaslužuju najbolji standard gradskog prijevoza, rekao je gradonačelnik Bandić te je dodao da se u listopadu očekuje isporuka 10 novih zglobnih autobusa iste marke. Najavio je, također, da će se najesen nastaviti pregovori između Grada i tvrtki Gredelj i Končar o narudžbi 60 novih niskopodnih tramvaja.

Solo autobusi su namijenjeni za vožnju na gradskim linijama gdje je potreba za njegovim kapacitetom manja, a znatno smanjenje količine ispušnih plinova će doprinijeti kvaliteti zraka u gradu. Novi autobusi će osigurati kvalitetniji i bolji prijevoz građanima te komforniju vožnju, zaključila je Ljuba Romčević Žgela, voditeljica ZET-ove podružnice.

Vrijednost investicije je 8 milijuna kuna.

Gradske vijesti - 2017.