clanak False

Novi motori za Pilot-projekt hitne medicinske pomoći na motociku

13.04.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se u Gradskoj upravi s ravnateljicom Nastavnog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Silvijom Hunyadi-Antičević, Valentinom Malogorski iz Zavoda, predsjednikom Uprave i izvršnim direktorom tvrtke Tomić & Co Franjom Tomićem i Nevenom Jajčaninom, te predstavnikom BMW-a za centralnu i jugoistočnu Europu Christophom Tschirschnitzom u vezi s nastavkom provođenja Pilot-projekta hitne medicinske pomoći na motociklu, odnosno nabavkom motocikala.
 
Ovaj pilot-projekt jedan je od nadstandarda  u području zdravstvene skrbi kojeg želimo instalirati kao stalni način funkcioniranja jer se on u praksi pokazao izuzetno kvalitetnim, istaknuo je nakon sastanka pročelnik za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. Pročelnik je, također, napomenuo da su timovi na motociklima imali daleko veći broj uspješnih reanimacija upravo zbog toga što se brže i lakše probijaju kroz prometnu gužvu. Budući je vrijeme vrlo bitno kod spašavanja, ovi timovi imaju gotovo 80% uspješnih reanimacija. Zato smatramo da ovaj oblik hitne medicinske pomoći bitno unapređuje sigurnost naših građana te ćemo i dalje potencirati njegov razvoj.
 
Ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba Silvija Hunyadi – Antičević izrazila je zadovoljstvo što su, uz podršku gradonačelnika Milana Bandića, uspjeli ostvariti suradnju, uz podršku ključnih ljudi iz tvrtke BMW-a, za nabavku dva nova motora koja će biti na raspolaganju njihovoj hitnoj službi. Mi od 2016. provodimo pilot-projekt s dva motocikla, međutim pokazalo se da bi veći, jači i bolji motori pridonijeli još bržem dolasku naših djelatnika.

Gradske vijesti - 2018.