clanak False

Novi uredski prostori za realizaciju projekta obnove gradskih pročelja

25.09.2017.
Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima jutros je obišao novouređene uredske prostore na IV. katu na Autobusnome kolodvoru u kojima će se obavljati poslovi vezani uz Projekt obnove gradskih pročelja.

Projekt obnove i zaštite fasada je najveći projekt u povijesti ovoga grada i trajat će najmanje dva mandata. Zaposlit ćemo 8 000 do 10 000 građevinskih djelatnika, investirat ćemo 3 milijarde kuna i obnovit ćemo preko 3 500 zagrebačkih fasada. Tako veliki projekt zahtijevao je osnivanje zasebne organizacijske jedinice ovdje na Autobusnome kolodvoru, istaknuo je gradonačelnik.

Lista prioriteta za obnovu pročelja je započela s objavom prije ljeta, kada smo objavili 1 000 zgrada s liste. Ovaj petak očekujemo da će se objaviti sljedećih 300 objekata, a do polovine listopada većinu prijavljenih zgrada koje imaju uredne prijave, objasnila je predsjednica Povjerenstva za utvrđivanje prioriteta i posebna viša savjetnica gradonačelnika Doris Kažimir Fresl te je dodala kako su za obnovu 85 višestambenih zgrada potpisani sporazumi te da je poslan zahtjev upraviteljima da sklope ugovor o sufinanciranju za 100 novih zgrada.

Potpisivanjem ugovora počinje teći rok od devet mjeseci za dostavu tehničke dokumentacije, nakon čega slijedi postupak javne nabave pa se potom kreće u obnovu pročelja na njihovim zgradama, rekla je pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje Tatjana Operta.Također je naglasila kako će se u ovome uredu, uz poslove vezane za obnovu fasada, kao pregledavanje dokumentacije, pripremanje javne nabave i praćenje izvedbe radova na terenu, obavljati i poslovi zaštite objekata od grafita, spomeničke rente te potpora za  obnovu pročelja i krovova objekata vjerskih zajednica.
 

Gradske vijesti - 2017.