clanak False

Obilazak gradilišta na cjelovitoj obnovi zgrade Prve ekonomske škole

27.06.2023.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, sa suradnicima, u pratnji ravnatelja Nenada Travara obišli su gradilište na cjelovitoj obnovi zgrade Prve ekonomske škole.

Obnova ove škole jedan je od pet najsloženijih projekata cjelovite obnove zagrebačkih škola koji su još preostali, rekao je gradonačelnik Tomašević nakon obilaska i podsjetio kako su u siječnju završene cjelovite obnove zgrada svih potresom oštećenih osnovnih škola te dvije srednjoškolske ustanove – Učenički dom Ante Brune Bušića, koji je otvoren još u rujnu prošle godine, te Glazbena škola Blagoje Berse, koja je otvorena prije dva tjedna. Od srednjoškolskih ustanova preostaje završetak Gimnazije Tituša Brezovačkog, čije otvorenje očekujemo u rujnu, te ŠPUD-a, Gornjogradske gimnazije i Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje.

„Šest cjelovito obnovljenih zgrada prve su i jedine završene cjelovite obnove objekata u javnom vlasništvu. Veseli me što će ova škola biti konstrukcijski ojačana, energetski obnovljena i vrhunski opremljena, na zadovoljstvo gotovo tisuću njenih učenika“, kazao je gradonačelnik.

U ime učenika, djelatnika i roditelja gradonačelniku i svima koji sudjeluju u ovom projektu zahvalio je ravnatelj Prve ekonomske škole Nenad Travar, dodavši kako je za obnovu zgrade iz 19. stoljeća, koja je ujedno i zaštićeni spomenik kulture, potreban izniman trud, znanje i puno dobre volje ne bi li se radovi priveli kraju. 

Ukupna vrijednost obnove škole iznosi oko 20 milijuna eura, a financirana je sredstvima iz Fonda solidarnosti, državnog proračuna i Nacionalnog programa oporavka i otpornosti (NPOO).

Gradske vijesti