clanak False

Obilazak Gradske četvrti Trnje

02.10.2020.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas, sa suradnicima, predstavnicima Vijeća gradskih četvrti,  Mjesnih odbora i trgovačkih društava, Gradsku četvrt Trnje.

U mjesnom odboru Martinovka su u tijeku radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Tina Ujevića u Koturaškoj ulici. Ravnateljica Vlatka Mihelić je istaknula da je projekt, vrijedan pet milijuna kuna, sufinanciran od strane Grada uz pomoć EU fondova. „Sretni smo i zadovoljni što smo, nakon sportske dvorane koju smo izgradili prošle godine, krenuli u obnovu školske zgrade. Vjerujem da ćemo u roku od osam mjeseci imati jednu potpuno novu školu“.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić je naglasio da je OŠ Tina Ujevića stvorila uvjete za rad u jednoj smjeni, ali zbog posljedica potresa i prijema učenika iz drugih škola, jedno smjenska nastava će započeti tek iduće godine.

Također u Koturaškoj ulici, u tijeku su radovi na asfaltiranju kolnika nakon izgradnje kanalizacijskih priključaka. Voditelj Zagrebačkih cesta Dragan Perić je istaknuo da se završetak radova očekuje u roku od 14 dana.

U MO Cvjetno naselje nedavno su završeni radovi na energetskoj obnovi objekta Doma zdravlja Centar. „Nakon sanacije krova prošle godine, energetskom obnovom objekta je ova zdravstvena stranica kompletno uređena i pruža najbolje uvjete rada za naše djelatnike te najkvalitetniju skrb za naših oko 6 000 pacijenata. Vrijednost investicije na energetskoj obnovi bila je oko 900 000 kuna“, rekla je ravnateljica Antonija Balenović.

U MO Staro Trnje uređen je kolnik na Drinskoj ulici od V. Trnjanskog nasipa do Starotrnjanske ulice, dok su u Osnovnoj školi Grigora Viteza u Krugama u tijeku radovi na požarnom putu. „Kroz dva tjedna trebao bi biti realiziran ovaj projekt. Vrijednost investicije je 230 000 kuna. Ovaj požarni put je nužan jer je sigurnost djece na prvome mjestu“, rekla je ravnateljica Škole Vlatka Kovač.

Gradske vijesti - 2020.