clanak False

Obilazak Radničke ceste

13.10.2018.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros Radničku cestu kako bi provjerio kako teku radovi na zadnje dvije etape (3. i 4. etapa), u sklopu sveobuhvatne rekonstrukcije Radničke, od Slavonske avenije do Domovinskog mosta.

Radovi teku dobro, a lijepo vrijeme ovih dana trebamo još bolje iskoristiti. Svaki dan ću ovdje dolaziti na izvještaj jer bi do 1. studenoga radovi trebali biti gotovi i Zagreb će dobiti jednu od najljepših prometnica, istaknuo je gradonačelnik.

Prema riječima voditelja projekta Gorana Radića, iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, radovi na izgradnji 3. etape su završeni, a obuhvatili su izgradnju nadvožnjaka s pristupnim rampama preko željezničke pruge u ukupnoj duljini od oko 400 metara. Vrijednost 3. faze iznosi oko 50 milijuna kuna.

Četvrta etapa obuhvaća gradnju prometnice s cjelokupnom infrastrukturom od željezničke pruge do Domovinskog mosta u duljini od 1245 metara. Posebna je etapa ovog projekta križanje Radničke ceste – Čulinečke ceste i Ulice Petruševec I, ukupne duljine 540 m, koja obuhvaća denivelaciju postojećeg raskrižja izgradnjom dvaju cestovnih podvožnjaka sa po dva vozna prometna traka kojima se osigurava kontinuitet prometa preko Domovinskog mosta prema obilaznici i zračnoj luci. Samo raskrižje u nivou prema Žitnjaku i Petruševcu se proširuje i semaforizira.

Rekonstrukcijom Radničke ceste predviđeno je i uvođenje tramvaja, autobusnih linija te modernih biciklističkih i pješačkih staza sa bogatim hortikulturnim uređenjem. Ukupna vrijednost radova četvrte etape iznosi približno 150 milijuna kuna.

Gradske vijesti - 2018.