clanak False

Obilazak studentskih domova

U društvu s predstavnicima Zagrebačkog sveučilišta, Studentskog centra i Ministarstva znanosti, gradonačelnik Milan Bandić obišao je, sa suradnicima, Studentski dom Stjepan Radić, Studentski centar, Studentski dom Lašćina i Kampus na Borongaju, potrebe kojih će se, zaključeno je, rješavati zajednički i u okviru zakonskih nadležnosti.
07.04.2008.

U društvu predstavnika Zagrebačkog sveučilišta, Studentskog centra i Ministarstva znanosti, gradonačelnik Milan Bandić obišao je, sa suradnicima, Studentski dom Stjepan Radić, Studentski centar, Studentski dom Lašćina i Kampus na Borongaju, potrebe kojih će se, zaključeno je, rješavati zajednički i u okviru zakonskih nadležnosti.

Prema riječima ravnatelja Studentskog centra Nike Vidovića u Studentskom domu Stjepan Radić smješteno je 3500 studenata u sedam paviljona koje bi trebalo obnoviti, a potrebe nalažu i gradnju dva nova paviljona i tri igrališta o namjeni kojih će, rečeno je, odlučivati sami studenti.

Sljedeća stanica bio je Studentski centar u Savskoj 25 koji se sastoji od četiri objekta – zaštićenih spomenika kulture - kao što su Francuski paviljon, nekadašnji Talijanski paviljon (danas zgrada Teatra &TD), Čehoslovački paviljon u kojem se nalazi Multimedijalni centar i kompleks nekadašnjega Zagrebačkog velesajma koji zahtijevaju sveobuhvatnu obnovu. S obzirom na nedostatak mjesta za parkiranje u planovima Studentskog centra je i novo parkiralište na dvije etaže.

U Domu, pak, na Lašćini, najveći je problem s grijanjem i instalacijama. Budući da se zbog dotrajalosti ne isplati investirati u rekonstrukciju, a prostor Doma je prevelik za samo 485 studenata, predstavnici Sveučilišta su najavili preseljenje Lašćinskog doma u borongajski Kampus. O sudbini prostora na Lašćini zajednički će odlučivati Sveučilište, Grad Zagreb i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Kampus Borongaj otvoren je prošle godine, ali još uvijek nije dovršen. Predstoji obnavljanje velike zgrade koja bi se pretvorila u umjetnički inkubator, gradnja novih zgrada za preseljenje društveno-humanističkih znanosti, biotehnoloških i tehničkih znanosti. U planu je uključivanje Kampusa u željeznički prijevoz, a u konačnici bit će to jedan urbani prostor dostojan glavnoga grada.


Gradske vijesti