clanak False

Obnovljen park i fontana Tratinčica u Ulici grada Vukovara

08.06.2018.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je u Ulici grada Vukovara otvorio obnovljeni park s  brončanom fontanom Trantičica kipara Marijana Kockovića.

Na inicijativu MO i VGČ Trnje,  nakon 35 godina prema povijesnim izvorima, Gradski ured za prostorno uređenje i Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode su obnovili park te fontanu Trantinčicu koja se u njemu nalazi, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Dragana Jaramaz, voditeljica projekta je naglasila da je fontana u cijelosti obnovljena i konzervirana,  da je sačuvana brončana patina i da je izrađena nova prskalica, a sve u skladu s izvornim izgledom fontane. Cijelom površinom dominiraju uređene staze od prirodnoga lomljenog kamena, a postavljene su klupe i košarice za smeće. Hortikultura je također u cijelosti revitalizirana, obnovljeni su travnjaci, zasađeno je grmlje i drveća te cvjetnjaci, rekla je voditeljica projekta te je nadodala da je u sklopu parka  modernizirana i dograđena javna rasvjeta. Postojeće svjetiljke zamijenjene su novim LED svjetiljkama te su postavljeni reflektori za dekorativnu rasvjetu fontane. Ukupna vrijednost investicije je oko 700 000 kuna.
 
 

Gradske vijesti - 2018.