clanak False

Održana 9. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća u Gradu Zagrebu

02.10.2018.
U zgradi Gradske uprave danas je održana 9. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća na temu Analiza kapitalnih projekata Grada Zagreba.

Nakon sjednice, u izjavi za medije zamjenica gradonačelnika i dopredsjednica GSV-a Olivera Majić je istaknula da se na sjednicama GSV-a konstruktivno razgovara o različitim prijedlozima, sugestijama i kritikama partnera što su uvijek dobrodošli. Svaki put u tripartitnom dijalogu nakraju dođemo do kvalitetnijih rješenja.

Dopredsjednik GSV-a i predstavnik Nezavisnih hrvatskih sindikata Darko Kleinberger je kazao da se razgovaralo o kapitalnim projektima u Zagrebu u idućih 5 – 10 godina, npr. Zagreb na Savi, Sveučilišna bolnica u Blatu, Gredelj, Zagrepčanka…

Olivera Majić je dodala da je na današnjoj sjednici Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada predstavio 15 strateških projekata. Raspravili smo osnovna pitanja, a u naredno ćemo vrijeme dobiti uvid u dokumentaciju pa ćemo imati jasniji stav glede njihove realizacije. Nemamo nerazriješenih pitanja, svi projekti imaju svoj tijek, a paralelno se radi na njih nekoliko, npr. na revitalizaciji blokova: Blok Badel, Gredelj, Zagrebački velesajam ili Zeleno-plave Sesvete.

Gradske vijesti - 2018.