clanak False

Otkrivanje spomen-obilježja poginulim braniteljima Trnovčice

03.06.2018.
U Parku poginulih dragovoljaca Trnovčice, u nazočnosti visokih uzvanika, predstavnika vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava , predstavnika braniteljskih udruga i mještana, članovi obitelji stradalih otkrili su spomen obilježje poginulim braniteljima Trnovčice.
U sklopu preuređenja parka, a na inicijativu branitelja, predložena je izgradnja spomen obilježja šestorici poginulih sugrađana.

Da nije bilo odlučnosti, hrabrosti i vizionarstva prvog hrvatskog predsjednika i hrvatskih branitelja mi danas ne bi ovdje stajali i otkrivali ovaj spomenik koji će vječno svjedočiti o toj hrabrosti i odlučnosti. Mržnja razara i ubija, oprost je smiraj duše, a zaborav je gubljenje identiteta i zato o tome uvijek moramo voditi računa da se nikad ne zaboravi, rekao je gradonačelnik Milan Bandić. Također je dodao kako postoji ideja da svaki mjesni odbor ima spomenik za svoje poginule branitelje, kao što već ima svaka gradska četvrt u Zagrebu.

Nakon svečanog otkrivanja spomenika, u povodu obilježavanja 25 godina od osnivanja župe u Trnovčici, održana je sveta misa koju je predvodio pomoćni biskup i generalni vikar zagrebačke nadbiskupije mons. Ivan Šaško.

Svečanosti otkrivanja spomen obilježja, uz gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, prisustvovali su i izaslanik predsjednice RH, savjetnik za branitelje Ante Deur, pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić, pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara, predsjednik HVIDR-e Zagreb Ante Tandara.

Gradske vijesti - 2018.